40 jaar Ervaring!

Gratis glazen bij elk montuur vanaf €79

Goed advies noodzakelijk is voor

Contactlenzen

In het lenzenassortiment wordt eerst de keuze gemaakt tussen harde lenzen en zachte lenzen. Bij gecompliceerde sterktes of drogere ogen valt de keuze voor harde lenzen meer in het voordeel. Het gros valt onder de zachte lenzen onder andere door de kortere vervangingstijd van de lenzen en gemakkelijke gewenning in draagcomfort. Zachte lenzen kan je onderverdelen in de categorieën:

Romani Optiek heeft zeer goede ervaringen met de daglenzen. Zowel ideaal te gebruiken naast de bril of als daily wear. Omdat we voor onze klanten de beste zorg willen, hebben we de prijs van de daglenzen laag gehouden. Er wordt individueel bekeken welk type lens voor welk oog geschikt zou zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld vallen in de categorie maandlenzen. Hier doet u met één paar lenzen een maand. Zo blijft de hygiëne hoog in het vaandel en zijn de lenzen van een dun maar stevig materiaal vervaardigd.

 

  Bel of email voor een afspraak

  070 - 3910323 / info@romanioptiek.nl

  Of laat Romani Optiek contact met u opnemen:

  Breed leveringsbereik omtrent de contactlenzen.

  Soorten contactlenzen

  Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden in contactlenzen, dat een goed advies noodzakelijk is. Met de inhoud van deze website kunnen wij u grotendeels op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen.

  Romani Optiek heeft een jarenlange ervaring in het aanmeten van alle soorten contactlenzen voor zowel cosmetische doeleinden, alsook bij medische indicaties.
  Degene die uw contactlenzen aanmeet is een gediplomeerde contactlensspecialist en voldoet aan de kwalificaties om zorg te dragen voor de gezondheid van uw ogen. Op meerdere punten worden de ogen gecontroleerd zoals een uitgebreide oogmeting, oogdrukmeting, oogkromming, hoeveelheid traanvocht en eventuele andere oogafwijkingen.

  Bij de eerste keer van het ophalen van de lenzen wordt ruim de tijd genomen om het inzetten en het uithalen van uw lenzen aan te leren. Ook het onderhoud en het risico van lensdragen wordt met u doorgenomen. Vervolgens worden de lenzen nauwkeurig gecontroleerd op sterkte, passing en draagcomfort voordat een halfjaarpakket wordt afgeleverd.
  Romani Optiek is niet merkgebonden en kan dankzij haar internationale contacten de best bij u passende contactlens aanbieden.

  Prijzen kunnen voor menigeen een belangrijke rol spelen. Wanneer het verantwoord is om in een basismateriaal te worden voorzien kunt u deze optie kiezen. Bij ogen die meer zorg dragen adviseren wij de kwaliteit van een luxere lens zodat uw ogen geen onnodige risico lopen op ontstekingen, littekens en zuurstoftekort.

  Service is heel belangrijk, want in vele gevallen hangt succesvol contactlensdragen af van de begeleiding en het geduld dat de contactlensspecialist moet hebben om ook de moeilijke gevallen tot een oplossing te brengen.Wij verzekeren u dat wij aan deze voorwaarden voldoen.

  Elke dag een nieuwe lens

  Daglenzen

  Daglenzen zijn een gezonde en hygiënische manier om contactlenzen te dragen. Je draagt elke dag een nieuw setje contactlenzen, waardoor het draagcomfort en gebruikscomfort hoog is. De daglenzen zijn perfect te combineren met het dragen van een bril. Daarnaast zijn ze ook ideaal voor op strandvakantie of skivakantie, een avondje uit of tijdens het sporten.

   

  De voordelen van daglenzen:

  • Je hebt elke dag nieuwe lenzen in, je hoeft deze niet meer schoon te maken en bacteriën krijgen nagenoeg geen kans.
  • Geen vloeistof meer nodig, scheelt ruimte in de badkamerkastjes of koffer
  • Zo handig verpakt, altijd een reservesetje bij de hand
  • Een goede keuze voor als je last hebt van allergieën of hooikoorts, geen last van bijv. de conserveringsmiddelen in de lenzenvloeistof
  • Verkrijgbaar in de sterktes -10.00 tot +6.00
  • Ook verkrijgbaar met cilinder of leesgedeelte

  Lenzen dragen zonder klachten

  Weeklenzen

  Wil je je lenzen liever wat langer kunnen gebruiken dan één dag? Dan kunnen weeklenzen een optie voor je zijn. De weeklenzen zijn geschikt om twee weken lang overdag gedragen te worden, of in sommige gevallen zelfs een week lang dag- en nacht.

  Breed leveringsbereik omtrent de contactlenzen.

  Maandlenzen

  Maandlenzen zijn relatief gezien goedkoper dan daglenzen of weeklenzen. Maar als de maandlenzen niet trouw 30 dagen gedragen worden of snel scheuren kan dit juist weer duurder uitvallen. Daar staat tegenover dat je maandlenzen wel goed moet onderhouden om irritaties of infecties aan je ogen te voorkomen.

  Veel sterkte worden geleverd in maandlenzen. Cilinders worden hier in een groot assortiment aangeboden. Bij de daglenzen is het assortiment daarin weer iets kleiner.

  Elke combinatie is mogelijk

  Combinatie daglenzen/ maandlenzen

  Het is natuurlijk ook een optie om je maandlenzen te combineren met weeklenzen. Zo kun je maandlenzen dragen en op vakantie of tijdens het sporten voor daglenzen kiezen. De rest van de tijd kun je gewoon je maandlenzen dragen en zo kosten besparen.

  Conclusie

  Wat is uw ideale lens?

  De meest gekozen contactlens is de zachte lens. Zachte lenzen zijn verkrijgbaar in meerdere types.

  Zo zijn er maandlenzen (deze lenzen kunnen 30 dagen gedragen worden), twee wekelijkse lenzen en zelfs daglenzen. Daglenzen zijn zeer gemakkelijk in gebruik. U neemt ‘s ochtends een nieuwe daglens uit de verpakking en aan het einde van de dag gooit u deze gewoon weg. Elke dag een schone contactlens. Ideaal voor vakantie, want u hoeft geen vloeistof mee te nemen. Scheelt weer in het gewicht van de koffer.

  Bent u een brildrager maar wilt u ook wel eens een avondje uit of sporten zonder bril. Dan kunnen de daglenzen hier ook een uitkomst bieden! Ze zijn namelijk per stuk verpakt en minimaal 4 jaar houdbaar.

  Daglenzen, misschien een heel goed begin om zorgeloos te kijken.