Ω Kwaliteit voor ogen Ω

Waarom Kiezen voor

Zonne Glazen

Geef uw zonnebril nét dat beetje extra en kies de glaskleur die het beste bij u past uit ons grote kleurenportfolio. Glaskleuren verschillen niet alleen visueel, maar bieden ook verschillende voordelen, bijvoorbeeld beter zicht tijdens het rijden. Bekijk onze kleurvariëteit en leer meer over de eigenschappen en voordelen van de verschillende glaskleuren en tinten.

Keuze uit:

  • Unikleur
  • Dégradé
  • Onze fashion kleuren
  • Polariserend

Bruine effen tinten

Voordelen van bruingetinte brillenglazen:

• Verbeterde contrastwaarneming
• Bescherming tegen verblinding, aangenaam zicht zonder vermoeidheid

Door de verbeterde contrastwaarneming zijn deze tinten perfect voor sport- en buitenactiviteiten. De zeer goede anti-verblindingsbescherming zorgt ook voor een aangenaam zicht tijdens het rijden.

Wist u dit?
De percentages geven aan hoeveel licht de zonnebril absorbeert, afhankelijk van de tint. Bij een absorptie van bijvoorbeeld 85% wordt 85% van het zichtbare licht geabsorbeerd door het glas. De resterende 15% gaat door het glas en raakt het oog.

Groene effen tinten

Voordelen van groen getinte brillenglazen:
• Gelijk aan natuurlijke kleurwaarneming zoals bij grijze brillenglazen
• Maar ze worden als veel warmer en contrastrijker ervaren
• Bescherming tegen verblinding, aangenaam zicht zonder vermoeidheid

Door verbeterde contrastwaarneming zijn deze tinten perfect voor sport- en buitenactiviteiten.

Tip:
Met groene brillenglazen in combinatie met een zonnebril in havanna bruin krijg je de klassieke retro-look.

Dégradé

Verfijnd kleurverloop met veel voordelen:

Voor brillenglazen met verloopkleuren neemt de lichtreductie af vanaf de bovenrand naar de onderrand. Daarom zijn ze bij uitstek geschikt voor situaties waarin de lichtomstandigheden veranderen zodra de drager van de bril in de verte of dichtbij kijkt – zoals bijvoorbeeld tijdens het rijden.

Als het zicht gericht is op het dashboard (omlaag), kijkt de bestuurder door het licht getinte gedeelte. Als het zicht gericht is op de voorruit van de auto (omhoog), kijkt hij door het donkere gedeelte van het glas.

Op deze manier heeft men altijd verblindingsvrij zicht in de verte en een verhoogd contrastzicht in de nabije omgeving, bijvoorbeeld op de vloer of tijdens het lezen. Dit heeft het voordeel dat afstanden beter kunnen worden ingeschat.


Wist u dit?

De percentages geven aan hoeveel licht het brillenglas van de zonnebril absorbeert, afhankelijk van de tint. Bij een absorptie van bijv. 85% – 40% absorbeert 85% zichtbaar licht in het bovenste gedeelte van de lens en 40% in het onderste gedeelte. De resterende 15% boven en 60% onder gaan door het brillenglas en raken het oog.

Grijze effen tinten

Voordelen van grijs getinte brillenglazen:
• Ongehinderde en natuurgetrouwe kleurwaarneming
• Bescherming tegen verblinding, aangenaam zicht zonder vermoeidheid
• Perfect voor elk type, stijl en kleur

Grijze brillenglazen zijn perfect voor het rijden. Een ongehinderde en natuurgetrouwe kleurwaarneming maken grijze brillenglazen de ideale metgezel achter het stuur.

Tip:
De lichte 12% -tint is ook perfect geschikt voor het werken op de pc, evenals voor het rijden in de nacht.

Blauwe effen tinten

Voordelen van blauw getinte brillenglazen:

• Gaat goed samen met de meeste stijlen en kleuren
• Blauwe brillenglazen zijn de perfecte allrounder en zeer geschikt voor zonnige dagen
• Bescherming tegen verblinding, aangenaam zicht zonder vermoeidheid

Blauwe brillenglazen zijn gewoonlijk niet geschikt voor autorijden, omdat ze de kleurwaarneming kunnen verstoren. De blauwe brillenglazen van Rodenstock laten een natuurlijke kleurwaarneming toe vanwege de grijze inhoud en zijn daarom wel geschikt om mee te rijden.

Onze fashion kleuren

Voor een trendy look.

Maak een modestatement met één of twee kleurtinten, gemaakt van absolute trendkleuren.

Verschillende modekleuren

Alle getinte brillenglazen bieden 100% UV- en anti-verblindingsbescherming en zijn verkrijgbaar op sterkte.

Tip: combineer de zilverkleurige spiegelcoating Solitaire® Silver Moon of de rode spiegelcoating Solitaire® Red Sun 2 met meekleurende zonneglazen en wees zo verzekerd van volledige en slimme bescherming tegen de zon.

Polariserend

Polariserende zonneglazen bieden buiten en tijdens het rijden meer veiligheid en kijkcomfort, met name bij sterk reflecterende oppervlakken zoals sneeuw en water. De polarisatie zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de verblindende effecten, een goede kleurwaarneming en haarscherp zicht in moeilijke lichtomstandigheden, bijvoorbeeld in diepe sneeuw of op een reflecterende natte weg. Maak uw keuze uit drie modieuze kleuren: polariserend bruin, polariserend grijs of polariserend groen.

 

Bel of email voor een afspraak

070 - 3910323 / info@romanioptiek.nl

Of laat Romani Optiek contact met u opnemen: