Ω Kwaliteit voor ogen Ω

Waarom Kiezen voor

Multifocale Glazen

Zoals de naam al aangeeft, kenmerkt een multifocaal glas zich door een geleidelijk toenemende sterkte en scherp zicht op elke afstand zonder hinderlijke overgangen. Dat komt omdat multifocale glazen tegelijk voor bijziendheid en verziendheid corrigeren. Omdat het glas geen zichtbare rand heeft en de verandering in sterkte aan de buitenkant niet zichtbaar is, bieden multifocale glazen ook op esthetisch vlak voordelen.

Wanneer hebben multifocale glazen zin?

Onze ogen veranderen bij het ouder worden. Dit betekent dat de ooglens op middelbare leeftijd niet meer zo elastisch is als voorheen. Het wordt voor de ogen steeds moeilijker om te schakelen tussen dichtbij en in de verte zien. Hierdoor hebben ze ondersteuning nodig. Multifocale glazen zijn in dit geval de ideale oplossing. Met multifocale glazen hoeft u namelijk niet steeds een andere bril op te zetten. Dit voorkomt een hoop ergernis en ongemak.

De multifocale glazen van Rodenstock zijn altijd volledig afgestemd op uw ogen. Daarnaast moeten ze perfect bij uw persoonlijke kijkgewoonten passen. Afhankelijk van of u veel tijd aan het bureau doorbrengt of vaak buitenshuis bent, moeten de kijkzones voor dichtbij en op afstand evenals in het tussenbereik anders zijn. De nieuwste generatie van onze multifocale glazen biedt gezichtsvelden die optimaal aangepast zijn aan uw levensstijl

Waarom multifocale glazen?

 • Korte gewenningsperiode
  dankzij optimaal draagcomfort
 • Scherp zicht zonder hinderlijke overgangen
  dichtbij, op de middellange afstand en in de verte
 • Geoptimaliseerde gezichtsvelden
  aangepast aan uw persoonlijke levensstijl
 • Geen schommeleffecten
  Dit houdt in dat lijnen en lagen niet wazig of vertekend zijn aan de randen
 • Minimale reflecties en ongeëvenaarde esthetische eigenschappen
  optimaal zicht en een natuurlijke look
 • Elke dag maximale veiligheid
  Bescherming tegen mogelijk schadelijk hoogenergetisch blauw licht en 100% bescherming tegen UV-straling
 • Uitstekende ruimtelijke waarneming
  ook aan de randen
 • Groot en perfect afgestemd breed gezichtsveld
 • Leidt u een actief leven en bent u veel buiten? Of zit u vaak achter uw laptop en houdt u van lezen? Het gezichtsveld van uw multifocale Rodenstock glazen is volledig aangepast aan uw persoonlijke levensstijl en uw kijkgewoonten.

Randvertekening vs. kwaliteit

De kwaliteit van het brillenglas bepaalt hoe groot de vertekening aan de randen is. Hoe hoger de kwaliteit, hoe kleiner de randvertekening. Een brillenglas in combinatie met de natuurlijke bewegingen van het oog kunnen ongewenste schommeleffecten veroorzaken. Daarnaast kan er – in tegenstelling tot enkelvoudige brillenglazen – aan de rand van het glas vertekening optreden vanwege de veranderende sterkte. Deze vervelende en hinderlijke effecten kunnen leiden tot bijverschijnselen zoals hoofdpijn. Met de multifocale maatwerkglazen van Rodenstock worden deze effecten tot een nauwelijks merkbaar minimum beperkt.

Het kan even duren voordat u aan uw multifocale glazen gewend bent. Na verloop van tijd weten uw ogen hoe ze hiermee om moeten gaan en kunnen ze normaal op de gewenste afstand focussen.
Bij de maatwerkglazen van Rodenstock is de gewenningsperiode in vergelijking met traditionele brillenglazen uiterst kort. Dit betekent dat u al heel snel op elke afstand haarscherp zicht hebt.

Bel of email voor een afspraak

070 - 3910323 / info@romanioptiek.nl

Of laat Romani Optiek contact met u opnemen: